Home

 

DE EDDY BOSMAN-ZAAL

De Kuip hoort bij Feyenoord, De Meer hoorde bij Ajax (De Arena nog(?) niet), Alemania Aachen supporters zaten op de tribune van hun Tivolistadion, Anfield is synoniem voor de thuiswedstrijden van FC Liverpool en Old Trafford? Juist, dat is dé thuishaven van Manchester United! Fantastische stadionnamen waarin de clubhistorie weerklinkt. De Kuip, Anfield of Old Trafford klinkt toch iets beter dan het DSB-stadion. Jammer voor de clubman Dirk Scheringa, maar ik vind het niet erg dat de toevoeging DSB (Dirk Scheringa Bank) inmiddels van het AZ-stadion is verwijderd. De Alkmaarder Hout klinkt mij toch beter in de oren hoewel er in het huidige stadion weinig hout verwerkt is.

Het stadion van AZ was vernoemd naar een persoon en daar hebben wij in Heerenveen natuurlijk niks op tegen. Het Abe Lenstra Stadion…

Een gewéldige naam van een prachtig stadion.

Een mooi eerbetoon ook voor een prachtvoetballer die volgens Riemer nog een klasse beter was dan Johan Cruijff. Wat dat betreft is het, om in Cruijffs eigen woorden te spreken, héél logisch dat er naar Nummer 14 slechts een tribune vernoemd is (de inmiddels weer afgebroken Johan Cruijff tribune van het voormalige Oosterenkstadion in Zwolle). Trouwens, het is in Alkmaar wél mooi dat bestuursleden, trainers en spelers uit het verleden geëerd worden doordat legendarische clubnamen in het stadion terug te vinden zijn.

Het Hugo Hovenkamp Spelershome, de Kees Kist Zaal, het Fancentrum Kristen Nygaard en de Co Adriaanse Persruimte.

Bij ons in Heerenveen zijn ruimtes in het Abe Lenstra Stadion vernoemd naar bedrijven. Terecht natuurlijk, want sponsors zijn enorm belangrijk en hebben mede bijgedragen aan de successen van sc Heerenveen. Die zalen die vernoemd zijn naar bedrijven brengen ook nog eens geld in het laatje. Toch zou het wel mooi zijn…

De directie van sc Heerenveen wil de Westtribune verbouwen en de stadioncapaciteit met 6.000 plaatsen uitbreiden.

Waarom niet, na de uitbreiding en verbouwing, een paar nieuwe ruimtes vernoemen?

De Korbach-Bar, het Yme Kuiper-Vergadercentrum, het Verbeek-Krachthonk en de Eddy Bosman-Zaal!

Harry Walstra

Eddy Bosman was jarenlang het boegbeeld van sc Heerenveen. In de zeventiger en tachtiger jaren was hij aanvoerder, spelverdeler, afmaker en publiekslieveling in één persoon. Met het shirt over de broek en met afgezakte kousen speelde hij maar liefst 310 competitiewedstrijden. In totaal scoorde de kopsterke en karaktervolle middenvelder 94 doelpunten.